torstai 30. heinäkuuta 2015

.. eilisen sadepäivän...

..valopilkkuja olivat nämä keltaiset kukkaset, kuten nauhukset,
krassit..
ja japaninkaali, rapsakka ja hyvän makuinen salaatti, minkä tarkoituksella annoin  virittyä kukkaan saadakseni ensi kesäksi siemeniä.  Kiva sitruunankeltainen väriläiskä.

Jaloangervot alkavat myös olla kukalla, valkoinen ehtii aina ensin,
tummanpunainen näyttää seuraavan ...
vaaleannpunainen odottelee vielä.

Daaliat ovat kasvaneet  rehevinä -  ehkä liiankin -   vain muutamassa on avoimia kukkia.
Väriminttu
ja palava rakkaus loistavat kirkkaan punaisina
eikä niiden väreille häviä tämä liljarypäs Ritarinkannukset saivat siipeensä sateesta, vain muutama varsi on enää pystyssä.  Onneksi ehtivät kukkia  jo hyvän aikaa ennen kaatosadetta.

Tiistaina kävimme katsastamassa mustikka- ja sienitilanteen.  Mustikoita on todella runsaasti mutta eivät ole vieläkään poimurilla poimittavissa. Laiskoja olemme  noukkimaan niitä yksitellen,  joten poimimme vain mustikkapiirakkatarpeet  . Kanttarelleja ja herkkutatteja  sattui kohdalle sienipiirakan verran ja rouskuja  vähän reilummin. 
Kasvimaalta saa koko ajan satoa - pikkuhiljaa tosin - kesäkurpitsaa, sipulia, perunoita, parsakaalia, salaattia, pinaattia.... tomaatit tuskin ehtivät kypsyä avomaalla

Näillä antimilla  kyllä kelpaa herkutella varsinkin kun höystää niitä ihanilla, isoilla (osto)mansikoilla.

- ievastiina

8 kommenttia:

 1. Ihanan värikästä siellä. Tuo punainen jaloangervo on ihastuttavan voimakkaan värinen. Hyvää kesän jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarja! Kiitos vierailustasi! Olen iloinen uusista kävijöistä ja kommenteista! Tuota punaista jaloangervoa vaalin kuin silmäterääni. Se on kauhean hidaskasvuinen, mutta ihanan värinen! Aurinkoisia päiviä Sinulle!

   Poista
 2. Kauniita kukkia. Tämä kesä on ollut todella suosiollinen nauhuksille. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Kauniita kukkia tosi paljon. Mulla nauhukset vasta puskee kukkavartta. Onko tuo väriminttu kova leviämään? Mulla tahtoo olla kumma taipumus ostaa aina sellaisia kukkia jotka leviävät kuin kulovalkea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heips! Ja kiitos vierailustasi! Kyllä, väriminttu on aika veijari leviämään! Minullakin se on valloittanut jo vieruskasvienkin kasvupaikan ja kasvaa esim. kuunliljapuskan keskellä.....olen yrittänyt kiskoa karkulaisia pois, mutta taitaa olla turha vaiva.... Ajattelin laittaa sille muovisen kehyksen kukkapenkkiin että pysyisi vähän aisoissaan. Vaan onhan se niin kaunis, etten kokonaan henno sitä hävittää. Taitaa olla samat taipumukset noiden kukkien hankinnassa meillä molemmilla..... Mukavaa lauantaita siulle!

   Poista
 4. Upea punainen lilja sinulla! Värimintut tahtoo olla sellaisia karkulaisia. Eivät aina niin pysy paikallaan. Aika usein sen pitäis jakaa niin pysyy komeana. Tuo punainen pysyy paremmin, mutta muut värit tykkää jakamisesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vierailustasi, Morsinko! Jakaminen pitää todelllakin puskan komeana ja pätee moneen muuhunkin kasviin. Tuo punainen väriminttu on nyt kolmatta kesää jakamatta, joten varmaan on aika vähän kurittaa tulevaksi kesäksi.

   Poista