tiistai 5. huhtikuuta 2016

Iloa vähästä!

Olipas hyvä etten heittänyt suoralta kädeltä vanhoja  kukkien siemeniä pois.  Norsunkärsä on itänyt yllättävänkin nopeasti - ainakin 5 alkua - ja  Titoniassakin on  yksi  alku.
Näillä kyllä pärjään mainiosti, en uskonut näkeväni näitäkään.

Ulkona, seinän vierustalla on muutama sinivuokko ja niiden
kukkanuput nostavat myös päätään.

Lumen alta pikkuhiljalleen vapautuvan perennapenkin multa näyttää  kyllä lehmän läjältä mutta siellä märkyyden keskellä pilkottaa myös muutama tulppaanin alku,
odoton mielenkiinnolla näitä lisää.

Myös muutama myyrän keko on paljastunut - saa nähdä miltä jälki tänä keväänä näyttää.

En kaipaisi lumisadetta mutta huomiseksi sellaista on kuitenkin vähän ennustettu.

 - Ievastiina6 kommenttia:

 1. Tuo liene jo jännä kukka..norsunkärsä :). Höh ja pöh, meillä ei pilikistä sinivuokot eikä mikkään muukaan, puol metriä lunta kukkapenkin päällä. Onneksi rupes satamaan vettä, jospa se siitä vähenis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Norsunkärsä-nimitys tulee kukan siemenkodan muodosta, se on norsunkärsän muotoinen. Ei ole kummoinenkaan kukaltaan mikäli on uskominen googlen kuvahakua. Meijän pihalla ei oo lunta enää kuin alle 20 cm, paitsi lumityöpenkkojen pohjilla, seinävieret ja kulkutiet on jo ollu viikon päivät sulina.

   Poista
 2. Onpa kiva, kun jotakin jo pilkistää maasta. Kohta saat nauttia sinivuokkojen kauneudesta. Meillä on vielä sen verran lunta, ettei tällaisia löydöksiä vielä voi tehdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän aikaan vuodesta pienintäkin kasvun merkkiä tulee seurattua aivan valtavan suurella riemulla, myöhemmin into vähän laantuu... Kunnon vesisade tekisi hyvää noille lumille.

   Poista
 3. Ihanaa kun alkaa piippoja näkyä. Meilläkin lumet suurin piirtein häipyneet. Penkat on tietenkin vielä jäljellä. Minusta jotenkin näyttää siltä, että tänä keväänä kovin hitaasti kaikki alkaa kasvaa tai sitten jokin on tuhonnut mun krookukset...tulppaaneja kyllä näkyy monessakin paikassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulenpa, että syksyllä istuttamani krookukset ovat paleltuneet kun olivat aloittaneet kasvunsa jo ennen lumien tuloa. Saa nähdä... Tulppaaneita on noussut jo paljon.

   Poista