lauantai 23. huhtikuuta 2016

Valkoinen aamu,

maassa ohut lumikerros, pakkastakin pari astetta. Näin valkeni tämä lauantai. Rusakot olivat viettäneet yön aikana  juhlaa aterioimalla kaikki krookusten alut nuppuineen ja varsineen.Jälki oli todella tasainen ja siisti:
Pitänee  suojata  näitä vähän ensi kevääksi. Ainakin omenapuut ovat jääneet  rauhaan kun pujottelin alaoksien joukkoon runsaasti tuomen oksia jo syksyllä. 

Onneksi sentään tulppaanien alut ovat säästyneet - toistaiseksi -
niin on penkin reunassa  jotain väriä odotettavissa kunhan lähtevät kunnolla kasvuun.
Harmittaa vähän kun tuli niin kolea ja luminen päivä.  No taimien purkittaminen  ja uusien siementen kylvö jatkuu olipa sää mikä tahansa.

Mukavaa päivää kaikille!

- ievastiina


5 kommenttia:

 1. Meillä oli sama juttu, maa oli valkoinen aamulla. Lumi suli kuitenkin onneksi nopeasti. Aika kylmää on. -Mukavaa viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vieläkään ei lämpötila ole noussut edes viiteen asteeseen, ei innosta yhtään lähteä siivoamaan pihaa. Kiitos, samoin sinulle mukavaa viikonloppua!

   Poista
 2. Söikö ne rusakot tuomenoksia vai torjuuko tuomi niitten hyökkäykset? En ole aiemmin kuullut?
  Surullista tuo krookusten kohtalo. Meillä Lahdessa satoi viime viikolla rakeita, nyt on kylmä mutta aurinkoinen sää.

  VastaaPoista
 3. Hei Kirsi! Jänikset jättävät tuomen oksat rauhaan, lieneekö niin pahan hajuinen vai peräti myrkyllinen. Samoin tehoaa mustaherukan oksat, olen saanut pelastetuksi omenapuiden alaoksat monena talvena kun olen pujotellut jompaa kumpaa/molempia omppupuun oksistoon.
  Surettaa vähän nuo krookukset, lapsenlapset istuttivat syksyllä sipulit maahan eivätkä nyt näekään niitä kukalla. No tuleehan se ensi kevät... Ja todella kylmää on täälläkin! Silti hyvää viikonloppua Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taas opin jotain uutta, kiitos!
   Mukavaa viikonloppua Sinulle myös :)

   Poista