maanantai 8. kesäkuuta 2015

..aamukierroksella...

..molemmille puolille rapun pieliin laittelin  kuluneella viikolla tällaiset kukkalaatikot: koristetupakkaa, hopealehteä, krassia ja taustalla bataattia (oksaversosta juurrutettuna),
rapun eteen pihalle istutin daaliat,  nämä tosin  kaipaavat vielä jotain lisäkseen, ehkä pienen kylvöksen kesäkukkia


 pihamaan toinen penkki tuskin kaipaa muuta kuin harvennusta, taustalla kukkivat
kullerot kauniisti.
Omenapuu on täydessä kukassa , täydemmässä kuin koskaan.

Viime kesänä laitoin erilaisia salaatteja kukkalaatikkoihin kasvamaan.  Yllätykseni oli melkoinen kun laatikon mullasta nousi tänä keväänä  salaatin taimia... no istutin ne toisten salaattien seuraksi
 sipulipenkin reunaan

Tomaatin taimien kanssa kävi  vähän huonosti kun vein ne ensimmäistä kertaa ulkoilemaan
 joten ostin muutaman taimen puutarhalta omien rääpisköiden lisäksi. Suurin toivein istutin  kymmenkunta tainta tähän laatikkoon.... 

Kesäkurpitsatkin  selviytyivät kutakuinkin kunnialla eilisestä tuulen riepottelusta.

 Kivikkopenkissä arovuokko availee nuppujaan ja tämän  taustoilla


 alppiruusut, joiden kukkien avautumista en millään jaksaisi odottaa.
Portin pieleen  hilasin vanhan, suuren  rautapadan ja  siihen istutin yhden (osto)daalian, koristetupakan, suikeroalpia ja krassia sekä
 mukulasta kasvattamani bataatin, jolle annoin  mahdollisuuden joko kiivetä tai laskeutua padan  reunan yli
Padan henkeen olisi sopinut  värinsä puolesta paremmin  hopeaputous kuin tuo alpi, mutta mennään  nyt näillä.  Ehkä silmä tottuu vielä niin tuohon pataan kuin alpiinkin, kumpikaan kun eivät ole suosikkilistani kärjessä.  Tässä vielä daalian kukka lähietäisyydeltä.
Olohuoneen ikkunan alla olevasta pionipenkistä pisti esiin muutama  pikkuinen tulppaanin kukinto,
näyttävät niin eksyksissä olevilta...

Vielä olisi muutama taimi istutettavaksi, gladioluksen taimet odottelevat tässä sijoituspaikkaansa.
Siinäpä oli pikainen aamukierros pihalla , huonekasveista ei ole juuri muuta mainittavaa kuin se, että komeasti kasvuun lähtenyt passiflora - kärsikyskukka - tympiintyi täydellisesti seurassani ja  nuupahti päiväseltään. Mikä lienee mennyt pieleen, en tiedä.

Kevättalvella multiin laittamastani inkiväärin mukulasta kasvaa tällä hetkellä kaksi puolimetristä versoa,
jännä nähdä miten niiden käy jatkossa.

Mökille on suuntani tänäänkin. Viimeisiä kasveja  kuten hernettä ja vähän sipulia laittelen vielä maahan. Niistä kuvia sitten kunhan taimet erottuvat mullasta. 

Pidemmittä puheitta toivon ja toivottelen lämpimiä kesäpäiviä.  Kiitos kaikille täällä vierailleille, kommenteista olen erityisen kiitollinen!
- ievastiina2 kommenttia:

  1. Kyllä noin kauniissa pihassa passaakin kierrellä. Mahtava perennapenkkihän tuo on sullakin.Mulla arovuokko pilkistää pikkuisen vasta maasta.Kauniin värinen alppiruusu. Mullakin oli joskus mutta se ei viihtynyt meillä. Pitäs kokeilla uudestaan. Kivoja hetkiä pihapuuhissa sinne :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vierailustasi! Kauniita kukkiahan minulla on mutta ne nyt vain on ripoteltu mikä mihinkin ... alppiruusut lienevät vähän turhan lähellä isoa mäntyä ja kärsivät voiman puutteesta - se mänty näköjään osaa pitää puolensa - mutta kyllä ne taitavat vielä jaksaa vähän tehdä kukkiakin. Eilen sain loput kasvit maahan mökillä, nyt voi ryhtyä retuseeraamaan tätä kotipihaa! Mukavaa viikkoa sinulle!

      Poista