maanantai 1. kesäkuuta 2015

..tule meille vaan, meillä leivotaan....

..saat lämmintä leipää jos annetaan... 


Tokihan annetaan!!  Leipomispäivän  aamulämpimiksi  paistoin kaksi kauraleipää sillä aikaa kun hapanleivät olivat kohoamassa.   Samaan syssyyn edellisten jälkeen pistin pannarin uuniin,

ja pannarin jälkeen  hapanleivät, jotka taisivat ehtiä kohoamaan vähän yli, kun olivat kohoamassa niin lämpimssä paikkaa.
Oijoi, tulipas tumma kuva. Onneksi kuvan väri ei vaikuta leivän makuun. Ehkä postauksen  loppuun saan vielä kuvan juuri uunista otetuistakin leivistä, jos siitä tulisi todenmukaisempi.
Olen kaiketi vähän hupsu kun paistan meille kahdelle leivän kotona, vaikka kauppojen hyllyt notkuvat toinen toistaan erilaisempia leipiä. Mutta se kotona tehty leipä vaan on niin hyvää! Ja tuoksu on ihana!

Viikonloppu meni vilahtaen ohi mökillä peltohommissa. Nyt on peruna maassa ja kasvimaatilkut odottavat muokattuina  kylvöksiä. Tänään pitänee käydä vielä vähän siemenkaupoilla jos silmiin sattuisi  vielä jotain ...  Silpoherneitä en ostanut ajoissa ja nyt vaikuttaa, että hyllyt ovat niiltä osin tyhjät useammassa paikkaa. No ei hätää jos niin on käynyt,  ennenkin olen kasvatellut hernesadon soppaherneistä. Hyvä sato niistä on tullut ja ovat maistuneet  syötäviksi  niin  tuoreeltaan  kuin pakkasestakin.  Eivätköhän liene samoja silpoherneitä kuin pienpakkauksissakin.....

Kasvuturvetta  pitää ainakin hankkia pari paalia, että saan tomaateille kokonaan uudet kasvualustat Entiset alustat kun muokkasin mansikkamaan parannusaineeksi. 

Lämpimien säiden myötä  on pihapiiriin ilmestynyt päivittäin jotain uutta kukkivaa.  Nyt availevat kukkiaan ristikki
ja patjarikot

Perjantaina piipahdin K-raudassa.  Sieltä tarttui mukaani nukkajuoru -  huonekasvi,  aivan ihana  pehmoinen karvakaveri.
 Lehdet ovat vähintäänkin yhtä nukkaiset  kuin nukkapähkämössä, elleivät  vieläkin nukkaisemmat. 

Joudun pian tekemään tilauksen uudesta ja isommasta kukkapöydästä.... onnekseni on puuseppä omasta takaa.

Tarinan lopuksi lämpimäiskuva just uunista otetuista hapanleivistä.
Herkutellaan!!!!

-ievastiina4 kommenttia:

 1. Oih ja voih, mitä herkkuja! Tuore leipä, voita ja kylmää maitoa, ei muuta enää tartte, vesi herahti kielelle pelkästä ajatuksesta. Olikin viikonloppuna mukavan lämpöiset ilmat. Kaipa se on nyt hellettä (jota lupasivat) kun lämpötila on n.10 astetta. Mulla meni viikonloppu vähän pihalla puuhastelessa ja synttäreitä pitäessä. Neitillä ja isännällä oli loppuviikosta ja pienin ukko täytti eilen 1v. Kuitenkin sain jopa muutaman tomaatin ja kurkun taimen kasvihuoneeseen laitettua, kusiaisten iloksi ja omaksi mielharmiksi. Kivaa viikkoa teille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh! Hyvää oli lämmin leipä... Muusta leipomisesta en tykkää yhtään mutta leipää ja karjalanpiirakoita teen kyllä mielelläni. Ei oo enää paljon helteestä tietoa vaikka viikonloppu olikin ihanan lämmin. Eilenkin tuuli riuhtoi ihan olan takaa, luulin että nostaa sadetta, vaan eipä ainakaan vielä. Pitä kai laittaa pyykit narulle niin jo kohta sataa..... Onnittelut teijän synttärisankareille! Kokemuksesta tiiän, että toukokuu on hyvä kuukausi viettää synttäreitä!! Heh! Mukavaa viikkoa siulle!

   Poista
 2. Tulin taas bataattiasi kuikuilemaan. Upeaan se jo on. Luuletko saavasi bataatteja ruokapöytään? Minulla on ystävä kylässä ja hän sanoo, että upea viherkasvinakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Susanna Maalta! Kiitos vierailustasi! Tarkoitukseni on istuttaa bataatti kesäkukkien joukkoon ulkopataan. En usko että tästä ruukkuversiosta tulee pikkubataatteja, mutta katotaan mitä tapahtuu.

   Poista