lauantai 28. toukokuuta 2016

....pikainen aamulenkki...

..pihapiirissä on suoritettu.

Viime keväänä rakensin pienen mansikkamaan tontin perukoille. Muutama mansikkakin saatiin makusteltavaksi. Nyt nuppuja näyttää olevan nousemassa  enemmän ja muutama kukkakin on jo auki.

Naapurin vatukosta sain  muutaman taimen viime keväänä. Eivät ne  silloin kummoisesti lähteneet  kasvuun
mutta nyt näyttää lupaavammalta. Tänä kesänä näistä ei vielä saa satoa, mutta ensi kesäksi uskallan toivoa jo jotain pientä maistiaista näistäkin.

Karviaispuskissa on raakileita

ja raparperit ovat kasvaneet humisten.
 Kivikkopenkin keltaisten kevätesikoiden joukkoon on ilmestynyt yksinäinen oranssi,
arovuokot ovat levinneet yhteen jos toiseenkin paikkaan,
patjarikot ovat muodostaneet tilkkutäkin,
siperiankurjenmiekan kukkavanat ovat jo noustessaan upen värisiä ja niitä näyttää olevan runsaasti,
töyhtöangervo leviää angervojen tapaan melkein holtittomasti,
onneksi päivänliljat näyttävät pitävän  vielä puolensa.

Kävin lapsenlapsen kanssa paikallisella pienellä puutarhalla puolen viikon maissa tarkoituksena katsastaa heidän perennatarjontansa tämän hetkinen tila. Tietenkään emme poistuneet ihan tyhjin käsin - nukkapähkämöä lähdin etsimään mutta
 käenkukkaa, mirrinminttua ja muutama sammalleimu tarttuivat mukaan.

Tällaiset  olivat aamunäkymät tänään. Jos olisin tehnyt asiat tärkeysjärjestyksessä niin kuvissa olisi ollut ruoho leikattuna, mutta nyt mentiin näin päin.

Ja iltapäivällä herkutellaan raparperipiirakalla.

Mukavaa viikonloppua !
- ievastiina
6 kommenttia:

 1. Kaunista kukintaa. Esikot ovat todella ihania, samoin patjarikot. Arovuokko on kova leviämään. Aurinkoista viikonloppua myös sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vierailustasi, Anneli! Oli todella kuuma viikonloppu, ei tullut peltohommista oikein mitään kun aurinko niin porotti. Perunan sentään saimme istutetuksi ja vähän enimpiä rikkaruohoja kitkin porkkanapenkistä, tytär keräsi kuusen kerkkiä ja voikukan teriöitä keitoksiinsa ja siinäpä se sitten oli. Ensi viikonlopuksi on suotuisampaa "peltotyösäätä" ennusteissa. Hauskaa viikkoa Sinulle!

   Poista
 2. Ihanan pirteän keltaisia esikkoja ja tuo oranssi on kaunis. Pikkuhiljaa alkaa kukintaa ilmestyä sinne tänne. Kesä on varmaan tulossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vaikuttaa siltä, että kesä tosiaankin on jo tässä ja nyt. Oli oikeastaan aivan liian kuuma viikonloppu peltopuuhiin, mutta en valita. Hauskaa viikkoa Sinulle!

   Poista
 3. Tämä kevät onkin ollut otollinen siinä suhteessa että pölyttäjät ovat oikeaan aikaan liikkeellä. kiitos suotuisien säiden.
  Vadelma tekee edelliskesän versoihin marjat. Meidän vadelmat villiintyi niin että piti tehdä oikein kunnon harvennus pari vuotta sitten.
  Kaunis kivikkoryhmä sinulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tykkään itekin tuosta kivikkoryhmästä joten kehuja on nyt kiva ottaa vastaan! Nuo vadelmat minulla saattavat olla myös jo niin villiintyneestä kasvustosta lähtöisin, että joudun vaihtamaan ne vielä kertaalleen. Ehkä ensi keväänä....

   Poista