torstai 19. toukokuuta 2016

..roiskeita pihapiiristä..

iltakierroksella  räpsin kameraa siellä täällä...

valkoinen, kummallisen muotoinen liljatulppaani avautui lopultakin,
lilareunuksinen valkoinen on kovin hailakka väriltään,
näitä lyhytvartisia kerrottuja piti olla useampikin..
pensasaidan juuren on valloittanut pienen pieni orvokki,
omenapuu availee ensimmäisiä, kovin vähälukuisia kukkiaan,
eikä patjarikkokaan kukkien runsaudella häikäise,
alppiruusuista puhumattakaan, näistä kun nuput ovat tainneet paleltua tai jopa kuivua..
Ainoa, minkä voin sanoa olevan voimissaan on muutama vuosi sitten kaadetun vaahteran juurakko.
Ei ole epäilystäkään, etteikö tuo samainen vaahtera olisi pitänyt puoliaan ravinnon ja kosteuden rohmuamisessa. Nyt kun rakennan perennapenkin laajennusta pihamaalle on totuus paljastunut. Kanto on lähes laho - sitä kun emme edes yrittäneet kaivaa ylös silloin aikanaan - mutta juuret ovat vielä aika tanakasti maassa. Tällaisen kasan olen saanut peratuksi juuria penkin tieltä
ja maassa on varmasti vielä vaikka kuinka... Mulle meinaa iskeä taisteluväsymys näiden kanssa!
No ehkä en luovuta kun tähän asti olen jaksanut. Katotaan mitä tuleman pitää,   ei se raato ainakaan enää tämän jälkeen kaikkea ravintoa ime.

Taivas kirkastuu jälleen siihen malliin että  aamuyöllä lämpötila saattaa laskea aika alas.  Mustikan kukkien puolesta olen vähän peloissani. Kasvihuoneessa olen poltellut öljykynttilöitä   kylmimpinä öinä ja toistaiseksi se on riittänyt pitämään lämpötilaa sen verran koholla ettei mikään ole paleltunut.  Maa on aivan rutikuiva joten en panisi pahakseni pienestä vesisateesta - toivomuksena kevyesti ja yön aikana.

Pari viikkoa on ollut eräänlaista matalalentoa, yhtä jos toista pippaloa ja kylillä kulkemista.Tämän viikon lauantai on vielä  pyhitetty synttäreille mutta sunnuntaina on tarkoitus päästä mökille, siellä kun  en ole ehtinyt muuta kuin pistäytymällä pistäytyä. Mies on parina päivänä ollut siellä raivailemassa paikkoja ja kaatanut muutaman puun. Kuulemma  pari viikkoa sitten kylvetyt porkkanat ovat itäneet.

Mutta nyt yöpuulle, täyspäiväinen ulkona touhuilu vetää olotilan aika raukeaksi.

Keväisiä tuoksuja kaikille  - ievastiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti