torstai 12. toukokuuta 2016

Toukokuinen pakkasaamu..

...valkeni aurinkoisena ja huurteisena. Vielä puoli seitsemän aikaan seinustalla oleva lämpömittari näytti nollaa, pihapiirissä lienee ollut kylmempää...
polkupyörän satula ja moottoripyörän suojahuppu olivat aivan jäiset,

 auton lasiin sai piirretyksi huurteisen hymiön,
kukkapenkin reuna ja nurmikko olivat aivan kuurassa.
Kasvihuoneen sisällön paketoin eilen myöhäisillalla harsoihin ja vein kuumavesiämpäreitä lämpöpattereiksi ja tulet kynttilälyhtyihin.
Vielä - nyt kun kello alkaa lähestyä kahdeksaa - en ole käynyt avaamassa paketteja. Sen verran kurkkasin että ainakaan ämpäreissä oleva vesi ei ole saanut riitettä pintaansa.

Esikot eivät ole olleet millänsäkään kylmästä,

tulppaanit  - nuo epämääräiset ja  vähäiset raasut - ovat niin ikään varsin ryhdikkäitä,


ja ainokaiset kukalla olevat narskutkin
näyttävät olevan elossa.

Nämä vanhat narsissit ovat nostaneet päätään ihan ruohikosta ja kukkaloisto niiden osalta on todellakin tässä. Kukkapenkkiin viime syksynä istuttamissani  narsisseissa on vain muutama lehden kärki näkyvissä eikä sekään lupaa mitään hurmiota.

Tällainen aamulenkki jäi kuviin aamuaikaisella.

Aurinko paistaa joten kyllä tästä tulee ihan hyvä torstaipäivä.
Iloista mieltä kaikille !

- ievastiina

Muoks.:Hetki sitten (n. klo 9.00) kävin kasvihuoneessa purkamassa   harsot kasvien ympäriltä. Siellä oli pärjätty oikein hyvin viime yön pakkaskoettelemuksesta.  Loppu hyvin - kaikki hyvin - ainakin toistaiseksi.

4 kommenttia:

 1. Meillä oli aamuviideltä asteen verran pakkasta täällä Lahdessa. Keväisin on usein kylmempää, tuo Vesijärvi vielä hohkaa kylmää vaikkei enää ole ollut moneen viikkoon jäässä.
  Päivällä on ollut eilistä lämpimämpää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Kirsi! Nyt kun huhti-toukokuussa on ollut niin pitkälti lämmintä ja lumet sulaneet jo aikoja sitten niin sitä olettaa että on oikeasti kesä. Kyllä maa ja vedet ovat vielä kylmää hohkamassa, ei sille mitään voi. Tänään oli varsin lämmin päivä, saa nähdä miten viileäksi lämpötila menee yötä kohti. No kyllä tästä selvitään.... Mukavaa viikonloppua Sinulle!

   Poista
 2. Kiva kuulla, että kasvit ovat selvinneet pakkasyöstä. Kauniita kuvia. - Mukavaa alkavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Anneli! Olihan se vähän jännä tilanne varustautua viime yöhön mutta kannatti nähdä vaivaa. Aurinkoista ja tapahtumarikasta viikonloppua myös Sinulle!

   Poista